Hamuru için :
2 yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı su /duruma göre
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi :
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
150 gr. kıyma
1,5 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak su/2 yemek kaşığı tereyağı
Sarımsaklı yoğurt
Bugün herkesin yemeği çok sevdiği Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden
tepsi mantısını aktarmak istiyorum. Kayserili değilim ancak umarım onlarda
beğenir. Benim eşim severek yiyor. Kendisi biraz et sever olduğu için etli
yemeklerden vazgeçemiyoruzJ
Yapılışı :
Her hamur işine başlarken yaptığımız gibi unu eliyoruz ve ortasına (benim
tercihim 2 yumurta ama isteyenler 1 de kırabilirler )kırıyoruz. Tuzu ekliyoruz
ve 1 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Hamur biraz sert
olacak. Hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra onu biraz dinlendirelim. Biz de
bu arada içini hazırlayabiliriz. Hamur dinlendikten sonra eğer usta bir açıcı
değilseniz küçük bezeler halinde hamuru açabilirsiniz. Yaklaşık 1,5 cm
kalındığında olsun ki kolay bükülsün J Açtığımız
hamuru küçük kareler şeklinde kesip içine herhangi bir şey koymadan bohça
şeklinde kapatıyoruz. Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine kardeş kardeş diziyoruz.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İç malzemelerini hazırlarken de
soğanı ufak ufak doğruyoruz. Tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
(tereyağının yanmaması için sıvıyağ katabiliriz).
Ardından kıymayı koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz. İçine tuzu ve karabiberi
koyuyoruz. Ayrı bir tencerede salçayı ,
bir parça tereyağını ve sıcak suyu katıp pişiriyoruz. İçine kıymalarımızı, ve mantımızı atıp şöyle bir pişiriyoruz ki mantılar kendini bulsun.
Üzerine sarımsaklı
yoğurt gezdiriyoruz . Süper bir tat oluyor J Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder