MALZEMELER:

1 paket çam fıstığı
1 su bardağı irmik
4 yemek kaşığı tereyağı, 6 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
½ su bardağı su
1 su bardağından 1 parmak az şeker
YAPILIŞI
1 tencere içine sütü, suyu ve şekeri koyup ocağımızın altını kısarak
ısınmasını sağlıyalım. Bir yandan da 4 yemek kaşığı tereyağı (ben tepeleme yağ
kullanıyorum) ve sıvı yağı(benim tercihim zeytinyağı) derin bir tencereye
alalım (teflon wog kullanmayı seviyorum). Biraz eridikten sonra içine çam
fıstığını ve irmiğini koyup kavurmaya başlayalım. Sürekli karıştırmayı
unutmamak gerek. Burda önemli olan ne kadar kavuracağımız. İrmiğin rengi ne çok
koyu kahve olacak ne de çok açık renk kalacak. İçine sütlü karışım girdiğinde
helvamızın rengi 1 ton açılır. Buna göre kavurmak en idealidir. Kavurduktan
sonra ocağımızın altını kısıp azar azar sütlü şekerli karışımı karıştıra
karıştıra ekliyoruz. İrmik sütü çekecektir. Sütü çektikten sonra altını kapatıp
demlenmeye bırakıyoruz. Yarım saat kadar sonra arzu eden üzerini ceviz veya
tarçınla süsleyebilirisiniz. Yazın içine dondurma koyarak servis yapmayı tercih
ediyorum. Kısın da ceviz güzel bir tat veriyor. Afiyet olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder