9 Ocak 2014 Perşembe

SÜTLÜ İRMİK HELVASI


MALZEMELER:

1 paket çam fıstığı

1 su bardağı irmik

4 yemek kaşığı tereyağı, 6 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı süt

½ su bardağı su

1 su bardağından 1 parmak az şeker

YAPILIŞI

1 tencere içine sütü, suyu ve şekeri koyup ocağımızın altını kısarak ısınmasını sağlıyalım. Bir yandan da 4 yemek kaşığı tereyağı (ben tepeleme yağ kullanıyorum) ve sıvı yağı(benim tercihim zeytinyağı) derin bir tencereye alalım (teflon wog kullanmayı seviyorum). Biraz eridikten sonra içine çam fıstığını ve irmiğini koyup kavurmaya başlayalım. Sürekli karıştırmayı unutmamak gerek. Burda önemli olan ne kadar kavuracağımız. İrmiğin rengi ne çok koyu kahve olacak ne de çok açık renk kalacak. İçine sütlü karışım girdiğinde helvamızın rengi 1 ton açılır. Buna göre kavurmak en idealidir. Kavurduktan sonra ocağımızın altını kısıp azar azar sütlü şekerli karışımı karıştıra karıştıra ekliyoruz. İrmik sütü çekecektir. Sütü çektikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Yarım saat kadar sonra arzu eden üzerini ceviz veya tarçınla süsleyebilirisiniz. Yazın içine dondurma koyarak servis yapmayı tercih ediyorum. Kısın da ceviz güzel bir tat veriyor. Afiyet olsunJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder