8 Ocak 2014 Çarşamba

ELMA ŞEKERİ

Ev Yapımı Elma Şekeri


MALZEMELER:

5 Adet elma

3 su bardağı  şeker

1,5 su bardağı su

2 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Orta ateşe tenceremizi yerleştiriyoruz.3 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı suyumuzu ekliyoruz. 2 yemek kaşığı limon suyumuzu ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Ben kaynadıktan sonra 2-3 damla kırmızı gıda boyası damlattım. Ama damlatmak istemeyenlere de bir tavsiyem var. Şekerli suyunuzu kaynatmaya koymadan önce birkaç tane Ayva çekirdeği atarsanız su kaynarken ve ağdalaşmaya başlarken ayva çekirdekleri kırmızı renk veriyor. Kaynatırken köpükler göreceksiniz kaynama esnasında bu köpükleri almakta fayda var neden mi? Çünkü daha sonra elma şekerinin üstünde baloncuklara sebep oluyorlar. Şekerin elmalarla birleşme zamanının geldiğini nasıl anlarız? 1 su bardağı suyun içine bir damla ağdalaşmış şeker karışımımızı damlatıyoruz. Eğer damla parçalanmadan dibe çöküyorsa şeker karışımımız elmalarla kaynaşmaya hazır demektir.

Şekerimiz hazır olurken (bizim evde uzun çubuklardan kalmamıştı o yüzden ben kürdanla denedim)elmalarımızı güzelce yıkadık, kuruladık ve çubukları sapladık. Şekerli şurubumuz hazır olduğunda ocağın altını kapatmıyoruz. Elmalarımızı şurubumuzun içine batırıyoruz. Güzelce bütün yüzeylerin şekerle kaplanmasını sağlıyoruz. Önemli olan şurubun fazlasını akıtmak bunun için de elmaları tencerenin ağzına sürterek fazlalığı alıyoruz. Çıkardığımız elmaları fırın kağıdının üstüne koyuyoruz. Soğuyup katılaşmasını bekliyoruz. Afiyet olsunJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder