![]() |
Ev Yapımı Elma Şekeri |
MALZEMELER:
5 Adet elma
3 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Orta ateşe tenceremizi yerleştiriyoruz.3 su bardağı şeker ve 1,5 su
bardağı suyumuzu ekliyoruz. 2 yemek kaşığı limon suyumuzu ekliyoruz. Kaynamaya
bırakıyoruz. Ben kaynadıktan sonra 2-3 damla kırmızı gıda boyası damlattım. Ama
damlatmak istemeyenlere de bir tavsiyem var. Şekerli suyunuzu kaynatmaya
koymadan önce birkaç tane Ayva çekirdeği atarsanız su kaynarken ve ağdalaşmaya
başlarken ayva çekirdekleri kırmızı renk veriyor. Kaynatırken köpükler
göreceksiniz kaynama esnasında bu köpükleri almakta fayda var neden mi? Çünkü
daha sonra elma şekerinin üstünde baloncuklara sebep oluyorlar. Şekerin
elmalarla birleşme zamanının geldiğini nasıl anlarız? 1 su bardağı suyun içine
bir damla ağdalaşmış şeker karışımımızı damlatıyoruz. Eğer damla parçalanmadan
dibe çöküyorsa şeker karışımımız elmalarla kaynaşmaya hazır demektir.
Şekerimiz hazır olurken (bizim evde uzun çubuklardan kalmamıştı o
yüzden ben kürdanla denedim)elmalarımızı güzelce yıkadık, kuruladık ve
çubukları sapladık. Şekerli şurubumuz hazır olduğunda ocağın altını
kapatmıyoruz. Elmalarımızı şurubumuzun içine batırıyoruz. Güzelce bütün
yüzeylerin şekerle kaplanmasını sağlıyoruz. Önemli olan şurubun fazlasını
akıtmak bunun için de elmaları tencerenin ağzına sürterek fazlalığı alıyoruz.
Çıkardığımız elmaları fırın kağıdının üstüne koyuyoruz. Soğuyup katılaşmasını
bekliyoruz. Afiyet olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder