(herkesin çok beğendiği bir tarif)
MALZEMELER:
3 adet Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yağ
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu
ŞERBETİ:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon suyu (yaklaşık 2 çorba kaşığı)
YAPILIŞI:
Revaniye başlamadan önce şerbeti yapıp soğutmayı tercih ediyorum.
Şekeri ve suyu kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup şerbetin
kıvamını bulduruyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. İçine sıvı malzemeler yani yoğurt
ve yağ konulur biraz daha çırpılır. Daha sonra sırasıyla irmik, un, kabartma
tozu, vanilya, portakal kabuğu rendesi katılıp karıştırılır. Bu sırada 170-180
derecede fırını ısıtabilirsiniz. Ben çok büyük bir borcam kullanmıyorum. Bu
revanimiz çok kabaran bir revani değildir. Borcamı güzelce tereyağı ile
yağlıyorum. Karışımı içine döktükten sonra şöyle bir sallayıp heryere eşit
şekilde değılmasını sağlıyorum. Daha önceden ısıttığımız fırına
yerleştiriyoruz. İlk 20 dakika fırını hiç açmıyorum. Pişip pişmediğini bir
kürdan yardımı ile anlayabiliriz. Kürdanı batırdığımızda karışım kürdana yapışmıyorsa
revanimizin keki hazır demektir. Sıcakken dilimleyip üzerine soğuk şerbetini
gezdiriyorum. Süsleme için mavi haşhaş kullanıyorum çok lezzetli oluyor. Afiyet olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder