9 Ocak 2014 Perşembe

REVANİ


(herkesin çok beğendiği bir tarif)

MALZEMELER:

3  adet Yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı  yağ

1 su bardağı irmik

1 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 portakal kabuğu

ŞERBETİ:

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

Yarım limon suyu (yaklaşık 2 çorba kaşığı)

YAPILIŞI:

Revaniye başlamadan önce şerbeti yapıp soğutmayı tercih ediyorum. Şekeri ve suyu kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup şerbetin kıvamını bulduruyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. 

Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. İçine sıvı malzemeler yani yoğurt ve yağ konulur biraz daha çırpılır. Daha sonra sırasıyla irmik, un, kabartma tozu, vanilya, portakal kabuğu rendesi katılıp karıştırılır. Bu sırada 170-180 derecede fırını ısıtabilirsiniz. Ben çok büyük bir borcam kullanmıyorum. Bu revanimiz çok kabaran bir revani değildir. Borcamı güzelce tereyağı ile yağlıyorum. Karışımı içine döktükten sonra şöyle bir sallayıp heryere eşit şekilde değılmasını sağlıyorum. Daha önceden ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz. İlk 20 dakika fırını hiç açmıyorum. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile anlayabiliriz. Kürdanı batırdığımızda karışım kürdana yapışmıyorsa revanimizin keki hazır demektir. Sıcakken dilimleyip üzerine soğuk şerbetini gezdiriyorum. Süsleme için mavi haşhaş kullanıyorum çok lezzetli oluyor.  Afiyet olsunJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder