21 Şubat 2014 Cuma

KOLAY TAHİNLİ KURABİYE


Uzun bir aradan ve elimde biriken pek çok tariften sonra hem kolay hem de lezzetli olan tahinli kurabiye tarifimle başlıyorum. Çok yoğun ve tempolu günlerimden sonra tarif vermek için bence en uygun kurabiyenin tahinli kurabiye olduğunu düşünüyorum. Yoğun tahin tadını sevenler için süper bir tarif diyebilirim. Yapımı da oldukça kolay ayrıca yaparken tadına bakıp şeker ya da pekmezi ayarlayabilirisiniz.

MALZEMELER:

1 su bardağı tahin

1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytin yağını tercih ediyorum)

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı pudra şekeri

Aldığı kadar un

MALZEMELERİ

Yukarıda saydığım malzemeler ana malzemelerdir. Ancak istenirse şeker çıkartılarak tadarak pekmez de konulabilir. 1 su bardağı cevizi un haline getirirsek lezzet olarak hissedilir ancak ağzımıza kıtır kıtır gelmez. Bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz. Burada püf nokta unu yavaş yavaş koymanız. Kıvamı buluncaya kadar yani elinize yapışmayacak kolay yuvarlanabilecek ama dağılan bir hamur olmayacak. Unu azar azar koyarsanız başarırsınız. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye diziyoruz.  Daha önceden ısıttığımız 170 derecelik ev tipi fırınımıza tepsimizi yerleştirip üstleri çatlayıncaya ve beyazlığı bir ton koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Çok uzun sürmüyor. Çok koyu renk değil açık renk bir kurabiye istiyoruz unutmayalım. Herkesin bildiği gibi kurabiyeler ilk çıktıklarında oldukça yumuşak olur. Soğumasını bekliyor ve servis yapıyoruz. Ağızda dağılan son derece lezzetli tok bir kurabiyedir. Afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder