Uzun bir aradan ve elimde biriken pek çok tariften sonra hem kolay
hem de lezzetli olan tahinli kurabiye tarifimle başlıyorum. Çok yoğun ve
tempolu günlerimden sonra tarif vermek için bence en uygun kurabiyenin tahinli
kurabiye olduğunu düşünüyorum. Yoğun tahin tadını sevenler için süper bir tarif
diyebilirim. Yapımı da oldukça kolay ayrıca yaparken tadına bakıp şeker ya da
pekmezi ayarlayabilirisiniz.

MALZEMELER:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytin yağını tercih ediyorum)
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
MALZEMELERİ
Yukarıda saydığım malzemeler ana malzemelerdir. Ancak istenirse şeker
çıkartılarak tadarak pekmez de konulabilir. 1 su bardağı cevizi un haline
getirirsek lezzet olarak hissedilir ancak ağzımıza kıtır kıtır gelmez. Bütün malzemeleri
koyup yoğuruyoruz. Burada püf nokta unu yavaş yavaş koymanız. Kıvamı buluncaya
kadar yani elinize yapışmayacak kolay yuvarlanabilecek ama dağılan bir hamur
olmayacak. Unu azar azar koyarsanız başarırsınız. Ceviz büyüklüğünde toplar
yapıp tepsiye diziyoruz. Daha önceden
ısıttığımız 170 derecelik ev tipi fırınımıza tepsimizi yerleştirip üstleri
çatlayıncaya ve beyazlığı bir ton koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Çok uzun
sürmüyor. Çok koyu renk değil açık renk bir kurabiye istiyoruz unutmayalım.
Herkesin bildiği gibi kurabiyeler ilk çıktıklarında oldukça yumuşak olur.
Soğumasını bekliyor ve servis yapıyoruz. Ağızda dağılan son derece lezzetli tok
bir kurabiyedir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder